Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@06:18:45 GMT

لیگ باید تا ریشه‌کن شدن کرونا تعطیل شود

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۱۷۴۶

لیگ باید تا ریشه‌کن شدن کرونا تعطیل شود

حماسه‌ساز ملبورن گفت: مگر کسی با تزریق کرونا گرفته که برخی این‌قدر راحت در مورد این ویروس حرف می‌زنند.

به گزارش مشرق، اهالی فوتبال می‌دانند خداداد عزیزی وابستگی عاطفی شدیدی به پدرش دارد و به خاطر اوست که سال‌ها در مشهد زندگی می‌کند. در همین رابطه با حماسه‌ساز ملبورن گفت‌وگویی انجام دادیم که می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

خاطره بازی اسطوره آلمان با خداداد عزیزی+عکس

روز پدر را پشت‌سر گذاشتیم، می‌دانیم شما علاقه خاصی به پدرتان دارید و خواستیم در این خصوص صحبت کنیم.
از نظر من هر روز، روز پدر است. مسلماً برخی شرایط این را ندارند که هر روز به دیدار پدرشان بروند و سختی‌ها و دغدغه‌های زندگی باعث شده خیلی‌ها هفته‌ای یک بار هم نتوانند به دیدن والدین بروند، اما من شرایطش را تقریباً دارم و از این بابت خوشحالم.

می‌خواهیم مصاحبه کمی جذاب شود، می‌توانیم بپرسیم به پدرتان کادو هم دادید؟
بله، در ذهنم بود. برایش کادوی خیلی خوبی تهیه کردم و ایشان هم خوشحال شد و از این به بعد از این کار‌ها بیشتر انجام می‌دهم. کیک هم برایش گرفته بودیم که خودش آن را برش زد.

دیده‌بوسی که این روز‌ها تعطیل است.
من پیشانی پدر را همیشه ماچ می‌کنم، اما خوشبختانه بازار دیده‌بوسی و ماچ‌بازی راکد شده است و ان‌شاءا... هموطنان بیشتر رعایت کنند البته خیلی اهل بیرون رفتن هم نیستم، اما اطلاع دارم که خیلی از مردم بهداشت را رعایت می‌کنند. به نظرم هرکس عقل دارد از خودش و خانواده‌اش مراقبت می‌کند. مرگ حق است، اما نه اینکه آدم خودش را به کشتن بدهد، چون از نظر شرعی هم اشکال دارد و خودکشی حرام است. این ویروس هم فراگیر است و فقط فرد مبتلا گرفتار نمی‌شود بلکه ویروس را به دیگران هم انتقال می‌دهد و یک جامعه را به خطر می‌اندازد.

شما از فرزندان‌تان بابت روز پدر چه هدیه‌ای گرفتید؟
برای من کباب پختند (خنده) واقعیت ماجرا این است که بچه‌ها هر سال برایم لباس می‌گرفتند، اما مورد پسندم قرار نمی‌گرفت و نمی‌پوشیدم. امسال تا بحث کادوی روز پدر شد گفتم برایم کباب درست کنید تا هم کادو داده باشید و هم من استفاده کنم (خنده) دور هم نشستیم و خوردیم و از هر کادویی هم لذتبخش‌تر بود.

لیگ‌های فوتبال کشورمان تعلیق شده‌اند و این نگرانی وجود دارد بازی‌ها دیر تمام شود.
این حرف‌ها در این مقطع بحرانی به تمسخر گرفتن سلامتی جامعه، جان ورزشکاران و دست‌اندرکاران است. فوتبال هم حرفه‌ای است و هم جنبه تفریح و سرگرمی است نه ورزشی برای خطر انداختن جان مردم. تو را به خدا نگویند لیگ ایتالیا بدون تماشاگر در حال برگزاری است، چون هیچ چیز ما به هم شباهت ندارد. ویروس کرونا قابلیت انتقال سریعی دارد مگر می‌توانید به بازیکنان بگویید حواس‌تان باشد صورت‌تان به توپ نخورد. مگر دروازه‌بان‌ها دستکش‌های خود را با آب دهان خیس نمی‌کنند؟ اگر فردی آلوده باشد و بزاق دهانش به توپ بخورد چه می‌شود؟ جز اینکه توپ به صورت دیگر بازیکنان می‌خورد و صورت‌شان را با پیراهن‌شان خشک می‌کنند؟ مگر کسی با تزریق کرونا گرفته که برخی این‌قدر راحت در مورد این ویروس حرف می‌زنند. بدون شک لیگ باید تا زمان ریشه‌کن شدن کرونا تعطیل باشد.

اگر تا آخر بهار این ویروس از بین نرود چطور؟
من که الان فوتبال بازی نمی‌کنم، اما درست نیست جان فوتبالیست‌ها را به بازی بگیرند. آن‌ها خانواده دارند؛ پدر، مادر، همسر، خواهر، برادر و... مثل آقایان مسئول! اگر پسر خودشان فوتبالیست باشد اجازه می‌دهند در این شرایط بحرانی برود فوتبال بازی کند و برگردد خانه؟ ۲ حالت دارد که در هر ۲ حالت آقایان بازنده هستند. در اروپا فوتبالیست‌ها بیمه هستند و اگر خار به پای‌شان برود بیمه ساپورت‌شان می‌کند. البته بیمه بازیکنان شاغل در اروپا را هم می‌توان با بیمه‌های خودمان قیاس کرد (خنده) اصلاً لیگ‌ها تعطیل شوند و فرض را بر شروع فصل جدید از اواخر تابستان ۹۹ بگذارند خب چه اتفاقی می‌افتد؟ حالا لیگ را با همین ۱۶ تیم از سر بگیرند یا ۱۸ تیمی کنند مهم حفظ سلامت روان و جان مردم است نه اینکه کدام تیم صعود یا سقوط می‌کند.

کریم باقری به عنوان یکی از دستیاران اسکوچیچ انتخاب شد، به نظرتان در این مقطع ریسک نکرد؟
من کریم را خیلی دوست دارم و هرجا که هست ان‌شاءا... موفق باشد امثال کریم باقری در فوتبال ما زیاد نیستند و باید قدردان آن‌ها بود. یک مرد بزرگ و خوب دیگر هم داشتیم که میان ما نیست. فردی که فقط فکر منافع خودش نبود و نامش ناصر حجازی بود.

برای تعطیلات نوروز برنامه خاصی دارید؟
بله! با خانواده در خانه هستم. (خنده) در این بلبشو بهترین و امن‌ترین جای دنیا چهاردیواری خود آدم‌هاست.

منبع: روزنامه خبر ورزشی

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا لیگ قهرمانان آسیا حسین شیخ الاسلام فوتبال لیگ برتر ویروس کرونا خداداد عزیزی پیشکسوت تعطیلی روز پدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۱۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟

راز بقا: نقشه راه پیشگیری از بیماری همه گیر، که در ۲۶ مارس در مجله “Nature Communications” منتشر شد، توصیه می‌کند از مکان‌هایی که حیوانات در آن غذا می‌خورند و استراحت می‌کنند، محافظت یا احیا شود و برخورد انسان با حیات وحش در مناطق توسعه‌یافته‌تر به حداقل برسد.

به گزارش راز بقا، شیوع بیماری‌های عفونی ناشناخته قبلی، مانند کووید-۱۹ یا اچ‌آی‌وی، زمانی ایجاد می‌شود که ویروس از حیوانی به انسان منتقل شود. به این انتقال «سرریز مشترک بین انسان و دام» می‌گویند. حیوانات وحشی که به دلیل کمبود غذا یا از دست دادن زیستگاه تحت فشار قرار می‌گیرند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی می‌شوند و حتی ممکن است ویروس‌های بیشتری را دفع کنند.

حفاظت از جنگل‌ها، رودخانه‌ها و دیگر فضا‌های طبیعی قبلاً به‌عنوان روشی مقرون‌به‌صرفه برای جلوگیری از بیماری‌های همه‌گیر مطرح شده است.

توصیه‌های جدید برای کاهش سرریز‌ها (که توسط یک تیم بین‌المللی متشکل از زیست‌شناسان، بوم‌شناسان و کارشناسان سیاست گردآوری شده) بر اساس مطالعات موردیِ سرریز بیماری مشترک انسان و دام از خفاش‌هاست.

محققان در سال ۲۰۲۲ پس از مطالعه ویروس “Hendra” در نیمه گرمسیری شرق استرالیا، (که چهار نفر از هفت انسان آلوده را کشته است) گزارش دادند که وقتی کمبود غذا در زمستان باعث شد تا خفاش‌های میوه‌خوار به دنبال گیاهان گلدار در باغ‌های شهری یا مناطق کشاورزی باشند، سرریز‌ها روی دادند. در نتیجه این امر ویروس به اسب‌هایی که در مناطقی که خفاش‌های آلوده ادرار یا مدفوع دفع می‌کردند، منتقل شد و سپس اسب‌های بیمار برخی از انسان‌ها را آلوده کردند.

راینا پلورایت (Raina Plowright)، بوم‌شناس بیماری در دانشگاه کرنل که هم پژوهش سال ۲۰۲۲ و هم مقاله جدید را نوشته، می‌گوید: «وقتی متوجه شدید که چگونه سرریز اتفاق می‌افتد، راه‌حل‌ها آشکار می‌شوند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از شیوع بیماری هندرا، یک استراتژی که اکنون در جنوب شرقی کوئینزلند آزمایش می‌شود، کاشت مجدد پنج گونه از درختان گلدار است. گاهی‌اوقات تغییرات بسیار کوچک در یک اکوسیستم می‌تواند اثرات واقعاً عمیقی داشته باشد.»

آیرورو تانشی (Iroro Tanshi)، بوم‌شناس دانشگاه واشنگتن در سیاتل، می‌گوید راه دیگری که برای جلوگیری از سرریز وجود دارد، محافظت از مکان‌های وحشی و «واقعاً قطع تماس» با جمعیت حیوانات وحشی است.

نیجریه جایی است که تانشی به مطالعه خفاش‌ها می‌پردازد. او جوامع محلی را در جلوگیری از آتش‌سوزی‌های جنگلی ناشی از انسان و ارائه منابع جایگزین پروتئین به مردم برای کاهش نیاز به شکار خفاش‌ها در غار‌ها مشارکت می‌دهد.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، گونه‌های خفاش میزبان چهار بیماری از نُه بیماری هستند که بیشترین خطر بالقوه را برای سلامت عمومی دارند.

وینیفرد فریک (Winifred Frick)، دانشمند ارشد در سازمان غیرانتفاعیِ “Bat Conservation International” مستقر در آستین، تگزاس، می‌گوید: این تاکتیک‌های می‌توانند «برای حیوانات دیگری که می‌توانند مخازن ویروسی باشند» مانند جوندگان، نخستی‌سانان یا پرندگان هم اعمال شود.

احتمال جهش ویروس‌ها از انسان به حیوان دو برابر بیشتر از بالعکس است. بر اساس مطالعه جداگانه‌ای که در ۲۵ مارس منتشر شد، پس از تجزیه و تحلیل نزدیک به ۵۹۰۰۰ توالی ژن ویروسی مرتبط با انواع میزبان‌های مهره داران، محققان دریافتند که تقریباً دو سوم از انسان‌ها ویروس‌ها را به حیوانات منتقل می‌کنند در حالی که تنها حدود یک سوم از ویورس‌ها از حیوان به انسان می‌رسد.

سدریک تان، ژنومیست میکروبی در مؤسسه ژنتیک دانشگاه کالج لندن که مطالعه توالی ویروسی را رهبری می‌کرد، می‌گوید: «جریان پرش ویروس‌ها بین گونه‌های مختلف جانوری فرآیندی بی‌پایان است.»

محققان امیدوارند که در کنار سرمایه‌گذاری در فناوری زیست پزشکی و اپیدمیولوژیک برای جلوگیری از همه‌گیری‌های آینده، تصمیم گیرندگان همزمان روی حفظ اکوسیستم‌ها سرمایه گذاری کنند تا در وهله اول از سرریز جلوگیری کنند.

آن‌ها همچنین می‌گویند که باید تعداد جاده‌ها را به مکان‌های وحشی کاهش داد. جاده‌ها راه را برای توسعه زیرساخت‌ها هموار می‌کنند که زیستگاه حیات وحش را از بین می‌برد. آن‌ها همچنین به مردم اجازه می‌دهند تا خیلی سریع به حیوانات و یکدیگر دسترسی داشته باشند.

به گزارش راز بقا، محققان دیگر نشان داده‌اند که تراکم بیشتر جاده‌ها خطر ابتلا به ابولا را افزایش می‌دهد و ویروس ابولا در جاده‌های اصلی پخش می‌شود؛ بنابراین سیاست گذاران و مقامات بهداشت عمومی باید مطالعه سرریز‌های مشترک بین انسان و دام را قبل از تبدیل شدن یک ویروس به یک بیماری همه گیر یا همه گیر، به جای اینکه به عنوان «یک فکر بعدی» در نظر بگیرند، در اولویت قرار دهند.

 

منبع: ساینس نیوز

tags # کرونا ، ویروس ، محیط زیست سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ریشه‌یابی علل کمبود مدافعان چپ ممتاز در فوتبال مدرن
  • برای اوسمار، کلاس مدیریت را تعطیل کن!
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!